2013. július 12., péntek

Kamera

Ma vettem egy ilyen kamerát : http://www.lealkudtuk.hu/biztonsagi-infra-kamera-beepitett-rogzitovel-1553562240 a 8Gb-os memóra kártyával együtt se volt 20 ezer forint. Egész tűrhetően működik. Bár a hangfelvétele nem egy hifi nimőség :)
Tök sötétben is teljesen jó felvételt csinált (bár akkor az infra ledek világítanak így ez az üzemmód egy kicsit feltűnő)

A lényeg, hogy készítettem vele néhány próbát és egyelőre elég jónak tűnik. Mozgásra bekapcsol és felvesz egy bizonyos időtartamot. Ha folyamatos mozgolódás van, akkor folyamatosan veszi az eseményeket.

Ha fel lehet valahogy szerelni a plafonra, akkor jó billentyűzet lefigyelésre. Ha pedig el tudjuk rejteni valami mőgé (amin persze vágunk egy lyukat, hogy kilásson) akkor egész jó rejtett kamerás felvételeket lehet vele készíteni. Hálózatról (vagy PC/usb-ről) megy de ha akkumlátor kell hozzá akkor itt azt is kapunk: http://www.grando.hu/univerzalis-zseles-akkumulator-12v-7ah-act-1552939410 (mondjuk nem tudom, hogy az usb csatlakozót/tápkábelt hogy lehet az akkumulátorhoz illeszteni :)

Egy szó mint száz, sok mindenre fel lehet használni egy ilyen kis kütyüt "házi" (rejtett) videók készítésére, vagy ha jól el van helyezve, akkor akár jelszavak megszerzésére is. Ha sikerül a plafonon valahol rögzíteni elég jó felvételt tud készíteni.

Már csak a finomhangolásának kell utánajárni, hogy lehessen finomítani a rendszeren. Alapesetben mozgásra indul a felvétel, de ha nem csinálunk nagy mozdulatokat elég hamar le is áll. Mondjuk a jelszó begépéléséhez elegendő amit felvesz. (Feltéve, hogy az illető aki megjelenik a látótérben azzal kezdi, hogy belép a gépre)

Ennyi pénzért azt tudja mit hirdetnek. Ha azt veszem, hogy egy hardveres keylogger 40 ezer körül van, akkor mindenképpen valós alternatíva és megéri elgondolkodni a beszerzésén - annak aki nem tudja máshogy megszerezni az információt amire szüksége van.  Működőképes alternatívája lehet a (szoftveres/hardveres) keyloggernek.

Ha megtelik az SD drive akkor automatikusan felülírja a legutolsó állományt. 8 Gb-ra kb 24 óra anyaga fér rá, tehát, ha nem mozgásra indul hanem folyamatosan veszi fel az anyagot,, akkor egy 24 órára visszamenőleg lehet elmentett tartalmunk egy adott helyszínről. Kb 15 méterig vesz a tájékoztató szerint. Kell hozzá egy hosszabb USB toldó és akár kültérre is lehet alkalmazni (bár az időjárási viszontagságokat valószínűleg nem bírná)

Biztos léteznek jó kis heckelések hozzá (hogy lehet finomítani a paramétereken) majd utánanézek...

Budapesten a VII. ker. Damjanich utca 51-ben lehet megvenni a kamerát as SD kártyával együtt.

Nem hálózati kamera így informatikai biztonsági kockázata nincs. Távolról nem lehet sehogy hozzáférni az eszközhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.