2013. július 10., szerda

Immerson

Ezt a cikket ma olvastam :

http://www.origo.hu/techbazis/20130709-ingyen-felterkepezheti-gmailjet.html

Mit is jelent ez egész pontosan? Ez azt jelenti, hogy ha valaki meg tudja szerezni az engedélyt a fiókunkhoz az Immerson alkalmazásához, akkor egy kapcsolati térképet tud készíteni a profilunkról kizárólag a levelezésünkre alapozva. (Különösebb ráfordítás nélkül)

Ez ellen esetleg úgy lehet védekezni, hogy minden olyan levelet törlünk (A kukából is, mert a sima törléskor csak a kukába kerül a levél és onnan még külön törölni kell) aminek a "feltérképezését" el szeretnénk kerülni. sajnos más védekezés ez ellen nincs (A nagy testvér - már megint - figyel)

Az engedélyhez való hozzájutás egyrész úgy lehet, ha valaki megszerzi a jelszavunk, illetve ha a Google ezt megadja hozzá..... (mert szerintem ilyen opció is van)

Az elárasztásos technika itt is működik: minél több emberrel tartjuk így a kapcsolatot annál szerteágazóbb és átláthatatlanabb lesz az így elkészült lista. A több száz kapcsolatból automatikusan kiszűrni, hogy melyek a formális és melyek az informális kapcsolatok nem könnyű.

Szerintem hamarosan lesz ilyen profilozó minden valamire való levelezőhöz (yahoomail, hotmail, freemail, stb) ... csak idő kérdése. Családtagok, ismerősök egymás utáni kémkedésénél is fel lehet használni a szoftvert.... Csak az ismerősünk jelszavát kell megszerezni és a program előállítja nekünk a kapcsolatrendszerét....

 Kipróbáltam a szoftvert és félelmetes.... A kapcsolataink közötti kapcsolatokat is feltérképezi a program (ezt valószínűleg a közös levelezések alapján teszi.) Tehát azt is megmutatja, hogy a velünk kapcsolatban állók egymással kapcsolatban állnak-e....

A következő fejlesztés szerintem az Anti-Immerson lesz, ami a googleból kiszedi a nemkívánatos elemeket, hogy az ilyen feltérképező szoftverek ne tudjanak értékes információhoz hozzájutni.... :D

Nyilván itt a veszély nem az, ha valaki a saját kapcsolatrendszerét fel tudja deríteni, hanem az, hogy olyanok is meg tudják ezt tenni akik úgy férnek hozzá a fiókunkhoz, hogy erről mi nem tudunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.