2012. november 4., vasárnap

Web Sniffer

Az oldal számlálója elérte a 200000-et. Ennek örömére bemutatok egy olyan technikát, ami jól jöhet néha. Web sniffing. A Web tartalmat menet közben tároljuk el. Ez annyiban más mint a klónozás, hogy itt egy külső program tárolja le az elemeket egy megfelelő struktúrába miközben mi böngészgetünk a neten és nem közvetlenül a weblapról töltjük le őket egy külön programmal. A klónozást ötvözve a websniffing-el már nagyon jó eredményeket lehet elérni.
Ezt lehet egyébként még sok mindenre használni : védett tartalmak letöltésére pl. Ami letöltődik a gépünkre a hálózaton keresztül azt a sniffirózó program mindenképpen elmenti. Bármilyen trükk van a html-ben alkalmazva. Persze lehet, hogy a letöltött adatot kapásból még nem lehet felhasználni, de kis trükközéssel minden információ kinyerhető belőle. Arra is jó egy ilyen sniffírozó, hogy rejtett letöltéseket kiszúrjon. Pl : programok nemkívánatos webes tevékenységét. Trójaiak, vírusok, kémprogramok is kiszűrhetőek vele, amennyiben webes forgalmat használnak. Arra is lehet használni, hogy olyan oldalakat vagy oldalrészeket klónozzunk vele, ahol belépés lenne szükséges (ezeket a sima klónozó programok nem tudják kezelni.)

Természetesen SAJÁT gépen adatgyűjtésre is lehet használni. Gép bekapcsolásakor el kell indítani és mindent letárol egy külön helyre, ami a gépünkre letöltődött.... Ez azt jelenti, hogy ha valaki belép valahova és megnéz valamit (mindegy, hogy a böngészőben milyen trükköket használ és hogyan próbálja álcázni a ténykedését) az adatforgalma precízen tárolva lesz..... Jelszavakat ugyan ílyen módon nem lehet megszerezni, viszont minden ami szemmel láthatóan megjelenik egy oldalon, az letöltődik és később visszanézhető.....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.