2009. július 4., szombat

Oktató videók

Néhány magyarázó videó:

Az elsőben létrehozunk egy pgp kulcsot a felhasználónk (alice@hushmail.com) részére.
(WinPT-t használok a célra - ennek már installálva kell lennie a gépre - majd erről is felteszek egy videót) A létrehozott kulcsot kiexportáljuk egy file-baA második videón a kiexportált publikus kulcsunkat elküldjük e-mailben annak akivel titkosítottan akarunk levelezni.A harmadik videón a túloldali felhasználó fogadja az elküldött publikus kulcsunkA negyedik videón a fogadott és elmentett publikus kulcsot a túloldalon beimportálják a kulcstárba.Az ötödik videón a túloldal elküld egy levelet a publikus kulcsunkkal titkosítvaA hatodik videón a megkapott titkosított levélből kivesszük a titkosítatlan tartalmat.Ezek nagyon alapvető tudnivalók - teljesen hozzá nem értőknek szánom.

Tehát a lényeg : Készítünk egy pgp kulcsot, a publikus felét exportáljuk, elküldjük a partnerünknek. A partner ír egy levelet, az üzenetet betitkosítja a kulcsunkkal. így az ő postaládájában is titkosítva fog tárolódni az üzenet. Rajtunk kívül nem fogja tudni elolvasni senki. Az üzenetet megkapva a titkos kulcsunkat használva kiszedjük a titkosított levélből az információt.

Az első, második és a hatodik videó az a mi oldalunkon történik, a harmadik, negyedik és az ötödik pedig annál a partnernél akivel a levelezést lefolytatjuk.

Ezek a pgp használatával kapcsolatos alap dolgok. Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.