2009. július 4., szombat

Oktató videók

Néhány magyarázó videó:

Az elsőben létrehozunk egy pgp kulcsot a felhasználónk (alice@hushmail.com) részére.
(WinPT-t használok a célra - ennek már installálva kell lennie a gépre - majd erről is felteszek egy videót) A létrehozott kulcsot kiexportáljuk egy file-baA második videón a kiexportált publikus kulcsunkat elküldjük e-mailben annak akivel titkosítottan akarunk levelezni.A harmadik videón a túloldali felhasználó fogadja az elküldött publikus kulcsunkA negyedik videón a fogadott és elmentett publikus kulcsot a túloldalon beimportálják a kulcstárba.Az ötödik videón a túloldal elküld egy levelet a publikus kulcsunkkal titkosítvaA hatodik videón a megkapott titkosított levélből kivesszük a titkosítatlan tartalmat.Ezek nagyon alapvető tudnivalók - teljesen hozzá nem értőknek szánom.

Tehát a lényeg : Készítünk egy pgp kulcsot, a publikus felét exportáljuk, elküldjük a partnerünknek. A partner ír egy levelet, az üzenetet betitkosítja a kulcsunkkal. így az ő postaládájában is titkosítva fog tárolódni az üzenet. Rajtunk kívül nem fogja tudni elolvasni senki. Az üzenetet megkapva a titkos kulcsunkat használva kiszedjük a titkosított levélből az információt.

Az első, második és a hatodik videó az a mi oldalunkon történik, a harmadik, negyedik és az ötödik pedig annál a partnernél akivel a levelezést lefolytatjuk.

Ezek a pgp használatával kapcsolatos alap dolgok. Folyt. köv.

1 megjegyzés:

  1. If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you gotta watch this video
    right away...

    (VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?

    VálaszTörlés