2012. október 18., csütörtök

Mobile forensic

Ez a törölt sms-es írás folytatása. Kipróbáltam a TULP2G-t. Windows7 alatt a következő hibára futottam : http://sourceforge.net/tracker/index.php?func=detail&aid=2783478&group_id=119389&atid=683845 Sajnos ezt azóta se javították...(Majd lehet, hogy utánaolvasok - de most nincs időm erre)  A program a virtuális gépen futó XP-n viszont szépen elindult. A bökkenő csak az, hogy itt viszont nem tudtam a telefonnal kapcsolatba kerülni. Elvileg Bluetooth-on vagy IRDA-n keresztül tudna kapcsolódni a program a készülékhez vagy pedig a SIM kártyát egy pcsc kártyaolvasóba helyezve tudnánk valamiféle műveleteket végrehajtani. Sajnos csak kártya méretű olvasóm volt így a SIM kártyát nem tudtam - egyelőre - beletenni. Emiatt még nem tudtam igazán tesztelni a szoftver, hogy mit tud. A sim kártya olvasási problémát meg fogom oldani és van egy asztali gép is itt amin XP van így azon a bluetooth-os kapcsolatot ki lehet majd próbálni.

Közben letöltöttem a Santoku Linux elnevezésű Mobile Forensic eszközt is, amit szintén ki fogok próbálni.(Bár úgy látom, hogy ez olyan telefonokhoz jó, ami momentán nincs nekem :)  Kiírom DVD-re és a Live verziót próbálom ki, mert már nem nagyon van a gépemen üres hely egy 40 Gb-os virtuális gépre. Ez ha jól látom USB-n kapcsolódott készülékekhez használható. (majd meglátjuk...)

Kipróbáltam a Mobil!Edit Lite verzióját - letöltöttem a legújabb verziót, drivereket, mindenféléket, de az itthoni készülékek közül egyiket se volt képes felismerni se USB kábellel összekötve se Bluetooth-on keresztül.(ennyit akkor erről).

A BitPim is szépen installálódott, de az meg csak CDMA kompatibilis készülékekkel működik és per pillanat egy sincs itthon :) úgyhogy ezt majd később kipróbálom, ha sikerül egy megfelelő készülékre szert tenni.

A következő szoftver a Gammu volt amit kipróbáltam. Vagyis csak megnéztem, mert törölt SMS-eket nem tud visszaállítani, így nem is mélyedtem el benne (bár nagyon kidolgozott kis program!)

A többi program meg amik vannak főleg SIM kártya recovery-re való - azokat ki se próbáltam, mert a mostani telefonokban már nem a sim kártyán vannak az üzenetek, hanem a telefon memóriakártyáján/memóriájában. (Sim sms recoveryre több tucat megoldás van, free programok is)

Itt pedig találtam egy komoly kémprogramot is :
http://spyphonelove.com/index.php?id=7#thecommand 199 euró ami több mint 50 ezer forint, de cserébe elég sok mindent tud...(akinek ilyen megoldás kell érdemes megnézni, hogy mit tud a szoftver ELÉG DURVA!)

Összefoglalva a Nokia symbian-os telefonom SEHOGY nem sikerült törölt SMS-eket visszafejteni. (kipróbáltam még egy direkt Nokiára készült sms recovery-t is,- külön IMEI számra szignózva, de az se tudott előhozni semmit, sőt az FExplorert is kipróbáltam, de az meg nem fért hozzá a private könyvtárhoz és trükközni kellett volna még vele) Ez jó hír, mert ezek szerint ez másnak se menne :) Viszont kicsit csalódott vagyok, mert azért ennél többre számítottam :) Androidos, iPhone-os és minden egyéb készülékre talán működnének a fent tesztelt módszerek, de sajnos éppen Nokiával ezek nem működnek. (Egy plusz pont a Nokiá-nak!) Viszont rengeteg egyéb más gyártó készülékével elboldogulnék ezek után ;)

A híváslistával is lehetne vacakolni (törölt híváslista visszaállítása, és effélék) de egyelőre elég volt ennyi most a Mobile Forensic-ből.

Azért arra felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy ha SIM kártyán tárolja az sms-eket azt azért nem árt néha tényleg kinullázni, mert a sima törlés után még visszaállíthatóak ezek az üzenetek. És ha rossz kezekbe kerülnek esetleg az adatok az problémák forrása lehet...Erről most videók nem készülnek, mert ahány mobil annyi féleképpen lehet vele szórakozni és a youtube-on amúgy is vannak ilyen támájú anyagok.

Inkább visszatérek a phishing-hez. Eszembe jutott még egy pár dolog amit phishing támadásnál ki lehetne használni, erről fogok nemsokára egy bővebb bejegyzésben megemlékezni.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Nekem sim kártya olvasóval sem megy az olvasás. Nem ismeri fel a pc. Nem értem!!!
    Üdv

    VálaszTörlés
  2. Milyen gép ? (op rendszer?) és milyen olvasó ? Az olvasót jól látja a gép ? Van valami diagnosztikai program sim olvasóhoz azt kéne letölteni és azzal megnézni, hogy meddig jut el a dolog.
    Az olvasót látja-e ? a kártyát látja-e ? Nekem van egy kis exe programom (én írtam) ami meg tudja állapítani, hogy a gép látja-e az olvasót ill, hogy az olvasó lát-e valamit. de az csipkártyához való nem tudom telefonos sim kártyára mit lép - kipróbálni meg nem tudom, mert nincs most sim olvasóm kéznél...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.