2012. augusztus 18., szombat

WiFi pentest sandbox

Az előző bejegyzésben említett hostapd + freeradius-wpe megoldás nem jött össze, mert valamiért a Wifi driver nem működött együtt a hostapd-vel. Így hát kénytelen voltam beszerezni egy hordozható Wifi routert :) Egy TP Link TL-MR3040-t vettem (az oázis kft-ben) http://www.oaziscomputer.hu/termekek/halozati-eszkozok/vezetek-nelkuli-wireless/tp-link-tl-mr3040

Nem volt olcsó, viszont hordozható WiFi pentest boxot lehet belőle csinálni.
A TL-MR3020 is jó lett volna de ahhoz kellett volna még egy akkumlátort is venni úgyhogy inkább ezt választottam.

Olvasgattam a jasager-ről és a minipwner-ről és innen jött az ötlet.

OpenWrt-t lehet rá tenni, és ha minden jól megy, akkor a nokia telefonra fel tudok hegeszteni egy ssh-t és WiFi-n rá tudok jelentkezni. Így lesz egy zsebben hordozható WiFi pentestelő routerem amit a szintén a zsebemben elférő nokiá-ról tudok távvezérelni... ez azért nem rossz. Ráadásul, bárhol rá lehet dugni kicsit az ethernet hálóra is úgyhogy be is tudok lépni rá és tudok nmap-olgatni, airodumpolni, kismetelni meg néhány apróbb dolgot elvégezni :)
Mindezt feltűnés nélkül. Mert egy laptop esetleg feltűnő lehet, de ha valaki a telefonját nyomkodja az azért nem olyan feltűnő.

De ez még nem most lesz, mert most még szeretném a WPA-Enterprise-val kapcsolatos dolgokat megnézni és ahhoz most elég ha csak AP-ként funkcionál és a laptopon megy majd a RADIUS szerver. (Összekötöm a kettőt egy kábellel és ennyi. Az AP-re jövő kéréseket továbbítja a laptopra és ott meg szépen lehet logolni az eseményeket)

Van rajta egy usb csatlakozó is. hogy ebből mit lehet még kihozni azt nem tudom, de lehet, hogy egy bloototh scannert is fel lehet hegeszteni rá és akkor Bloototh-os eszközöket is lehet szépen scannelni ennek a segítségével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.