2012. április 8., vasárnap

Virtual Keyboard - Anti Keylogger (Anti Kémprogram)

Találtam egy vidám kis alkalmazást, a neve "Anti Keylogger Virtual Keyboard"

Így néz ki :



Kipróbáltam és ami billentyűt ezen keresztül gépelek be azt nem tudják felismerni a keyloggoló programok... Észlelik, hogy történt bevitel, de nem tudják megállapítani, hogy milyen billentyű leütése történt meg.

Ennyit hát a keyloggolókról és a kémprogramokról. Elég könnyen felismerhethttp://www.blogger.com/img/blank.gifőek és még könnyebb úgy átverni őket, hogy közben ki se töröljük a gépről. (Vagyis a rosszhiszemű megfigyelő abban a hitben lehet, hogy mit se tudunk arról, hogy lefigyel minket.)

És persze ez a kis program AMI TELJESEN INGYENES még a hardver billentyűzetfigyelő eszközök ellen is védelmet nyújt, mert azok se tudnak felismerni semmit ebből.

Nem kell adminisztrátori jog a telepítéséhez, csak futtatni kell és használni (mint egy notepad-ot kb) Ha akit le akarnak figyelni tud erről, akkor attól nehezen lehet megszerezni bármilyen fontos adatot...

Ezen a linken van még pár hasonló program. :

http://www.fileguru.com/Anti-Keylogger-Virtual-Keyboard/download

3 megjegyzés:

  1. A cikkben említett program elég szegényes tudással bír. Csak angol kiosztás, semmi randomizáció méretre, kiosztásra. :(
    Inkább Neo’s SafeKeys v3 programot ajánlom a témában. Át tudja venni kliensgép nyelvi billentyűzetkiosztását. Véletlenszerű méret és pozícióváltás egy gombnyomásra, képernyőlopó és mouse-logging programok elleni megoldások, portable verzió. Link: http://www.aplin.com.au/
    Amúgy érdemes lehetne írni egy átfogóbb bejegyzést írni témáról, persze csak ha van kedved, mert fenti írás alapján azt hihetné ember, bármelyik virtuális billentyű program jó lehet célra, pedig ez közel sincs így. Keyloggerek és az ellenük védekező programok között örök harc lesz, érdemes naprakész szoftvereket tartani, és 100%-os biztonság itt sincs.

    VálaszTörlés
  2. A fenti program nyilvánvalóan NEM saját gépre való... Saját gépedre ilyen programok helyett sokkal jobb egy Spyshell. Mert az például a képernyőmentéseket is meggátolja...meg minden gyanús tevékenységről riportot küld.

    Ez a fenti program inkább akkor jó, ha idegen környezetben kell valami fontosat begépelni és nem akarod, hogy lefigyeljék.(ahol nincs admin jog és nem telepíthetsz semmit a gépre)

    Persze ha a Neo's SafeKeys jobb, akkor azt kell használni! Amit írtam az csak egy példa volt. És jó, ha mások is elmondják az észrevételeiket, hiszen több szem többet lát...

    VálaszTörlés
  3. http://www.hackingloops.com/2012/03/how-to-protect-yourself-from-keyloggers.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.