2012. április 10., kedd

WiFi feltörése (bevezetés)

Mikor legutóbb (2 éve) írtam a WEP feltöréséről akkor szó volt róla, hogy megemlékezem majd a WPA2 feltörésről is. Most jött el ennek az ideje. De mivel ez nem három egérkattintás ezért ezt a cikksorozatot több részben fogom leadni. És mivel ha már van egy jó kis környezet ahol mindenféléket ki lehet próbálni fogok még írni más biztonságot érintő dolgokról is (pl a Metasploit használatáról)

Ezek az infók mind fent vannak a neten, én csak leírom őket magyarul - megkönnyítve az idelátogatók dolgát. Meg, ha valakinek kérdése van és tudok rá válaszolni, akkor azt megteszem. Amit én esetleg hozzáadok az a különböző támadások elleni védekezés mikéntje lesz.

1. Előkészületek (Szoftverek és hardverek beszerzése)
2. Virtuális környezet kialakítása
3. Back Track 5 R2 install + config
4. WPA 2 Crack
5. Metasploit használata
6. Deft
7. WinFE
8. Más egyéb érdekes téma ami közben eszembe jut...
9. Ophcrack használata
(Lehet, hog írok majd a Xplico-ról is - bár ehhez már repülővizsga kell...)

Az írások elsősorban Windows felhasználók számára lesznek hasznosak, mivel aki linuxot használ az ezeket a toolokat 'natív" módban (letölti a linuxra, telepíti és használja) tudja használni. De a virtuális környezet alkalmazásával windows userek is ki tudják használni ezeknek a programoknak a lehetőségeit.

Addig is ajánlok két linket :

BackTrack 5 Wireless Penetration Testing (book)

SecurityTube WiFi Security Expert (video)

5 megjegyzés:

 1. várom a folytatást. a suli wifi kódot kéne, és WPA-es :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már folytatva lett, sőt ki is végeztem már ezt a témát. Elég alaposan ki lett vesézve...

   Erről jut eszembe :

   Van egy ilyen program : Dictionary maker. Ez jól jöhet dictionary készítéshez. Hogy az mire kell az gondolom nyilvánvaló... Kész szövegekből képes kiszedni a szavakat... Magyar dictionary híján lehet használni jelszó teszteléskor.

   Törlés
 2. Jómagam Aircrack-ng-t próbálok használni Ubuntu Netbook Edition 10.04-en, de sehogy nem sikerül, pedig sok "használati útmutatót" kipróbáltam. De csak az aireplay-ng -2 mon0-ig jutottam el, aztán a nagy semmi.

  VálaszTörlés
 3. ha javasolhatom, akkor ne csak a használati útmutatót plvasd el, hanem próbáld meg megérteni, hogy miről van szó. hogy működik ? mikor mit csinál, hova mit kell írni, stb.

  Meg miazhogy nagy semmi ? mi semmi ? nem gyűlnek a csomagok ? Jó a jel ? kliens címe jó ? deauth próba megy ? stb.

  Értsd meg, hogy mi történik, és közelebb fogsz kerülni a megoldáshoz.

  VálaszTörlés
 4. If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you gotta watch this video
  right away...

  (VIDEO) Have your ex CRAWLING back to you...?

  VálaszTörlés