2012. április 10., kedd

WiFi feltörése (bevezetés)

Mikor legutóbb (2 éve) írtam a WEP feltöréséről akkor szó volt róla, hogy megemlékezem majd a WPA2 feltörésről is. Most jött el ennek az ideje. De mivel ez nem három egérkattintás ezért ezt a cikksorozatot több részben fogom leadni. És mivel ha már van egy jó kis környezet ahol mindenféléket ki lehet próbálni fogok még írni más biztonságot érintő dolgokról is (pl a Metasploit használatáról)

Ezek az infók mind fent vannak a neten, én csak leírom őket magyarul - megkönnyítve az idelátogatók dolgát. Meg, ha valakinek kérdése van és tudok rá válaszolni, akkor azt megteszem. Amit én esetleg hozzáadok az a különböző támadások elleni védekezés mikéntje lesz.

1. Előkészületek (Szoftverek és hardverek beszerzése)
2. Virtuális környezet kialakítása
3. Back Track 5 R2 install + config
4. WPA 2 Crack
5. Metasploit használata
6. Deft
7. WinFE
8. Más egyéb érdekes téma ami közben eszembe jut...
9. Ophcrack használata
(Lehet, hog írok majd a Xplico-ról is - bár ehhez már repülővizsga kell...)

Az írások elsősorban Windows felhasználók számára lesznek hasznosak, mivel aki linuxot használ az ezeket a toolokat 'natív" módban (letölti a linuxra, telepíti és használja) tudja használni. De a virtuális környezet alkalmazásával windows userek is ki tudják használni ezeknek a programoknak a lehetőségeit.

Addig is ajánlok két linket :

BackTrack 5 Wireless Penetration Testing (book)

SecurityTube WiFi Security Expert (video)

4 megjegyzés:

 1. várom a folytatást. a suli wifi kódot kéne, és WPA-es :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már folytatva lett, sőt ki is végeztem már ezt a témát. Elég alaposan ki lett vesézve...

   Erről jut eszembe :

   Van egy ilyen program : Dictionary maker. Ez jól jöhet dictionary készítéshez. Hogy az mire kell az gondolom nyilvánvaló... Kész szövegekből képes kiszedni a szavakat... Magyar dictionary híján lehet használni jelszó teszteléskor.

   Törlés
 2. Jómagam Aircrack-ng-t próbálok használni Ubuntu Netbook Edition 10.04-en, de sehogy nem sikerül, pedig sok "használati útmutatót" kipróbáltam. De csak az aireplay-ng -2 mon0-ig jutottam el, aztán a nagy semmi.

  VálaszTörlés
 3. ha javasolhatom, akkor ne csak a használati útmutatót plvasd el, hanem próbáld meg megérteni, hogy miről van szó. hogy működik ? mikor mit csinál, hova mit kell írni, stb.

  Meg miazhogy nagy semmi ? mi semmi ? nem gyűlnek a csomagok ? Jó a jel ? kliens címe jó ? deauth próba megy ? stb.

  Értsd meg, hogy mi történik, és közelebb fogsz kerülni a megoldáshoz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.