2012. szeptember 3., hétfő

Kioptrix keylogger

Ezzel a Kioptrix level 1-es géppel még el fogok egy ideig szórakozni.  Megpróbálom kiaknázni az összes tanulási lehetőséget a gépből.

A mostani videó is egy post exploit task. Egy keyloggert próbálok meg telepíteni a kompromittált gépre. Black-Box teszteknél ez alap, hogy a kompromittált gépeket minél jobban hatalmunkba tudjuk keríteni. (Mivel egy rosszindulatú behatoló is pont ugyanezt tenné...)

Tehát keylogger. A probléma csak az, hogy ez egy linux és nem hemzsegnek rá a keyloggerek. A videón a THC-vlogger-ét és a lkl keyloggert mutatom meg. Ezeket sikerült installálni (igaz, a vlogger még nem teljesen működik - utánanézek majd és lesz egy működőképes verzió is) A tcleo keyloggert is feltettem, de az csak szerver oldalra mysql adatbázisba tud logolni...Az egy pentestnél nem biztos, hogy praktikus. A mysql-el el kellett egy kicsit szórakozni, mire beindult (lehet csinálok erről is egy videót :) A logkeys keylogger-t sajnos nem tudtam lefordítani, mert valami "bus"-t hiányolt. Sebaj, hátra van még a pythonos keylogger meg az uberkey. Ezeket is le fogom tesztelni a kioptrix gépen.
Ezek gyakorlatilag használhatatlanok, úgyhogy nem vesztegetem rá az időmet.  Helyette viszont megnézem a rootsh-t és a sebek-et (Ha jól láttam ez a tcleo egy variánsa - a konfigja kísértetiesen hasonlít :) Egy penteszter kezében többféle eszköz kell legyen, mert nem lehet tudni, hogy a következő kompromittált gép-nél melyik használatára lesz lehetőség vagy melyiket érdemes alkalmazni. (Például régi gépeknél az új szoftverek nem mindig működnek és fordítva új gépeknél meg a régi szoftverek nem igazán működnek, tehát kellenek régi és új szoftverek egyaránt.)

Végülis az életben is egy hasonló ismeretlen gépen kell majd valamit alakítani.

Ha a keyloggerekkel végeztem megpróbálok egy rootkit-et is felinstallálni. Ha ez mind kész, utána pedig megnézem, hogy metasploit-tal milyen backdoorokat és keyloggereket lehet installálni a gépre.

Aztán még lesz szó a nyomok eltüntetéséről is majd később. Így lesz kerek a kép. Íme a videó:


1 megjegyzés:

  1. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you got to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

    VálaszTörlés