2012. május 17., csütörtök

SheepDip

A SheepDip egy olyan mesterséges környezet, ahol a "veszélyesnek" ítélt file-okat, adathotdozókat, programokat kipróbálhatjuk mielőtt az éles környezetben károkat okoznánk velük.
 Ez tulajdonképpen nem más, mint egy speciális virtuális gép amiben fut pár előre feltelepített alkalmazás amiknek a segítségével analizálhatjuk a programokat és egyéb adathordozókat, mielőtt az éles környezetben elindítanánk. Én egy Windows XP-t használok erre a célra. Telepítettem egy avast vírusírtót, amit updatelek a vizsgálat előtt. Van egy mentés a rendszerről egy snapshot amire bármikor vissza lehet térni, ha esetleg kárt tenne a program a rendszerben és manuális módon nem lehetne kijavítani.. A következő programokat használom a vizsgálathoz :
 • Process Explorer, Process Monitor 
 • Regshot, JV Power tools 
 • SrvMan , ServiWin 
 • Starter 
 • Netresident és Tcpview 
 • Bintext 
 • Ollydbg 
Mielőtt a programot elindítanám preparálni kell a rendszert. Kell készíteni egy lenyomatot a registry-ről. A fontosabb operációs rendszer fájlokról is kell készíteni egy integritás lenyomatot fciv-vel. Monitorozom a programot a Process monitorral és a hálózatot a tcpview-al vagy a netresident-el (vagy mindkettővel) A virtuális gép természetesen futhat host-only környezetben, de ha a programot futás időben akarom megfigyelni, akkor jobb bridgelt környezetben futtatni, mert így azt is lehet látni, ha adatokat küld valamerre. Ezzel a környezettel egyúttal a vírusirtót (AntiMalware , Anti Spyware szoftvereinket) is tudjuk tesztelni. Fennakad-e a hálójukon a kártékony kód vagy sem. A Starter, SrvMan, Serviwin, bittext és a többi tool pedig akkor kell, ha káros programot talál a vizsgálat. Ebben az esetben gyorsan lehet lokalizálni, hogy a kártékony program hol próbál meg beépülni a rendszerbe.Registry-be, Service-ként, op-rendszer fájlt felülírva, vagy melyik módszert próbálja meg használni.

4 megjegyzés:

 1. Oktató videó :

  http://www.youtube.com/watch?v=fqf5LfPwmm4&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jake9ibMIpc

  VálaszTörlés
 2. Itt van még egy gyöngyszem :

  http://www.cuckoobox.org/#content

  VálaszTörlés
 3. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you must watch this video
  right away...

  (VIDEO) Want your ex CRAWLING back to you...?

  VálaszTörlés
 4. Have used AVG antivirus for a number of years, I recommend this antivirus to all of you.

  VálaszTörlés